Den danske cykelkultur

Står du og drømmer om at bestå den danske indfødsretsprøve? Måske du allerede er bosat i Danmark, måske drømmen er at blive bosat i Danmark. Så er du vel klar over, hvad flad Danmark er og hvor meget danskerne cykler?

Drømmer man om at få bestå den danske indfødsretsprøve, kan man næsten ikke komme uden om, at Danmark har en fantastisk cykelkultur.

Måske danskerne ikke selv tænker så meget over det, men set udefra står det hurtigt meget klart – at danskerne cykler meget.

Cykelkulturen i Danmark
Så står man og skal op til den kommende danske indfødsretsprøve, er det et must at kende til den danske cykelkultur.

Det sker nemlig ofte at danskerne bliver irriteret på deres medcyklister, fordi cykelstierne bliver belastede og pladsen er trang. Hvorfor, hvordan kan det være? Fordi danskerne cykler meget.

Cykelkulturen er så god i Danmark, at København som er Danmarks hovedstad – simpelthen er blevet kåret som en af verdens bedste cykelbyer. Hele 45% af alle der enten arbejder eller studerer i København, tager nemlig altid cyklen til job og studie.

I og med, at cykelkulturen i Danmark er så stor og brugt – er det også vigtigt at huske at følge ordensreglerne og ikke mindst cykelhjelmen.

New York

Den danske cykelkultur er så fantastisk, at de danske cykelstier bogstaveligt talt bliver eksporteret til udlandet.

I den store og berømte kamp, om et bedre miljø og dermed en renere luft, mere plads og mindre larm – har New York i USA taget cyklerne og den danske cykelkultur til sig.

Den danske og internationalt berømte byplanlægning arkitekt, Jan Gehl har nemlig fungeret både som rådgiver og inspirator for New York Citys transportkommissær.

Så står du og drømmer om at bestå den danske indfødsretsprøve, så husk og brug cyklen noget mere. Måske skal du op til den kommende danske indfødsretsprøve? I så fald, tag cyklen derhen.